Seier i siste hjemmekamp

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, Sveum:

Brumunddal – Førde 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Håkon Byrøygard Kvernvolden (31) 1-1 Vebjørn Høynes (45) og 2-1 Preben Finstad-Hemma (80, straffe).

Dalas 3. divisjonsherrer vant årets siste hjemmekamp, men seieren satt langt inne. Stopper Håkon Byrøygard Kvernvolden sendte de hvite og blå i ledelsen etter 31 minutter. Retur og typisk Håkon-mål. Den ballen skulle inn.

Førde utlignet etter litt Dalarot sekunder før pause. Vestlendingene kjempet hardt i 2. omgang. Uten at de klarte å skåre. Aarøen fikk rødt kort etter en svært tøff takling. Men Førde nektet å gi opp. Samtidig fikk Dala et bra grep på kampen.

Seiersmålet kom i det 80. minutt. Dala fikk straffe etter flott kombinasjonsspill. Noah spilte gjennom Isak. Innbytteren ble felt i det han skulle legge ballen ut fra dødlinja. Det var ingen tvil om at den avgjørelsen var korrekt. Og Preben var sikker fra 11-meteren.

Debutant med gode ferdigheter

Gledelig debut i snaue minutter. Jonas Martinsen minner om legendariske Myggen.  Ballsikker. Teknisk god. Og med fine pasninger. Vi gleder oss over tre viktige poeng for Dala og en flott start for Jonas. Les mer i

Søndag om en uke er Hønefoss motstander borte. HBK har ikke gitt opp håpet om opprykk, selv om Eidsvold Turn klarer seg med uavgjort i siste serierunde.

Tabellen

Laget: Joacim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Fredrik Liberg Berg, Fredrik Haave Andersen, Noah Evensen Volden, Christoffer Heier Solbakken,  Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Petter Skar og Preben Finstad-Hemma.

Innbyttere: Julian Eriksen Høsøien, Patrick Bergmann, Isak Hansen og Jonas Martinsen.

Gule kort Dala: Joacim Svendsberget, Mikkel Gran Frankmo og Håkon Byrøygard Kvernvolden,

Rødt kort Førde: Magne Elias Aarøen (etter 67 minutter).

Dagens Dala-gutt: Håkon Byrøygard Kvernvolden.