Holmlund-dobbel, tre poeng og mange kort på Toten

Brumunddal står med full pott og seks poeng. Jørgen Homlund nettet tre ganger i serieåpningen. Fredag ble det to nye og seier 2-1. Bortekampen mot Toten ble jevn og dramatisk. Kortene haglet. Vertene fikk to utvisninger og tre gule kort. Dala slapp unna med to advarsler.

Toten – Brumunddal 1-2 (0-0)

4. divisjon Østre Toten kunstgressbane.

0-1 Jørgen Hårseth Holmlund (59), 1-1 Daniel R. Lisowski (61) og 1-2 Holmlund (66, straffe)

Jonas Ugelstad, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Julian Eriksen Høsøien, Erik Sagstuen Nysæther, Isak Hansen, Christian Høgset, Christoffer Heier Solbakken, William Oliver Karlsen, Jørgen Nybu, Jørgen Hårseth Holmlund og Emil Innselset Nordeng. Innbytter: Markus Haave Andersen og Jonathan Castro Fabian.

Gule kort Dala: Holmlund og Karlsen.

Trener Narve Solvoll sier følgende: Tre poeng i en fysisk tøff batalje. Vi visste at dette var en kamp hvor arbeidshanskene måtte på. Toten slo flere Flo-pasninger enn Drillos, jaget etter og kriget på hver eneste ball. Vi starter bra, men gikk litt i fella utover 1.omgang.

2.omgang ble 52 minutter med fotball med hår på brystet. Heroisk kjemping, et øyeblikks Holmlund-magi, en straffe og mye kok. En hardt tilkjempet, men like fullt deilig seier i årets første bortekamp. Slike seire gjør noe med lagånden!

Matchvinner Jørgen fortsetter:  – Superfornøyd med seier! Vi regnet ikke med finspill. Viktigst var tre poeng.  Og dette ble en kamp som forventet. Vi visste at det ville bli mange dueller og litt stygg fotball. Nåja, kanskje ble det verre enn vi regnet med. Det er godt gjort å vinne en av sesongens tøffeste bortekamper. Vi har med mange unggutter som håndterte krigen bra.

– Lange baller, tøffe dueller og litt kjeftbruk preget kampen. Jørgen mener at Dala klarte å beholde roen. Toten fikk to røde kort. Verst var situasjonen da stopperen Lisowski ble utvist etter 69 minutter. – Han tråkket på hodet til Håkon etter at ballen ble spilt vekk. Håkon har merker etter skoene på nakke og øret. Dommeren fikk ikke med seg situasjonen. Heldigvis var det en våkent assistent som vinket og fikk gitt beskjed. Etter min mening en meget riktig avgjørelse.

Målene

Jørgen satte inn 0-1 på en overgang. William slo en fin pasning, unge Holmlund satte fart og kunne sendt ballen til en medspiller, men….:  – Jeg kikket opp og så at keeper sto langt ute.  Da valgte jeg å sikte og skyte. Herlig å se ballen suse i nota!

Toten utlignet like etter. Men brumunddølene mistet ikke motet.  Kaptein Markus Have Andersen startet på benken. Innbytteren fikk raskt en hovedrolle. Holmlund la inn. Markus ble dratt ned i feltet. Klar straffe, i følge gjestene fra riktig side av Mjøsa. Jørgen satte inn seiersmålet fra 11 meter.

– Fra hvor langt hold?

– Vanskelig å si 30 meter kanskje, eller 35. Nei,  skriv 40 du!

Fem kjappe

– Fem mål på to kamper. Hva gjør deg til skåringsmaskin i år?

– Er vel tidlig å bruke det ordet. Men nå får jeg frihet offensivt, kommer nærmere mål og får brukt ferdighetene mine, svarer venstrekanten og legger til: – Dessuten spiller vi på et nivå lavere enn i fjor…

I den andre kampen i går vant Skreia 3-1 mot Lillehammer 1-3 mot Skreia. Der ble Skreias stjerne  Rocky Lekaj utvist etter at han hadde satt inn to mål.  Brumunddal topper tabellen i kveld. Verdt å merke seg er det at seriefavoritt Lillehammer har tapt to av tre kamper.