Eldstemann og yngstemann nettet for Dala

36-åringen Christoffer Heier Solbakken dundret inn 1-0. Junioren Kasper Nordsveen lagde Dalas andre mål da han utlignet til 2-2. Dermed var veteranen og junioren sterkt delaktig i 2-2 resultatet mot Sogndal 2.

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, Fosshaugane campus:

Sogndal 2 – Brumunddal 2-2 (2-1)

Mål: 0-1-Christoffer Heier Solbakken (6), 1-1 Erik Grønner (12), 2-1 Erik Flataker(32), 2-2 Kasper Nordsveen (68)

Rutinerte  Solbakken er ikke kjent som en storskårer, men på Fosshaugane serverte han en perle av et mål. Arkivfoto: Stian.

Laget: Joacim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Fredrik Liberg Berg,  Jørgen Hårseth Holmlund, Arne Westgård, Christoffer Heier Solbakken, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Preben Finstad-Hemma.

Innbyttere: Esten Grini, Patrick Bergmann og Jørgen Nybu.

Gule kort Dala:  Håkon Byrøygard Kvernvolden og Mahad.

Sogndal stilte med et sterkt lag. Fem fra A-stallen. Blant annet den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproff, Per Egil Flo.

Likevel var det Dala som tok ledelsen alt etter seks minutter. Mikkel slo et frispark fra dødlinja ut på 20 meter. Der kom rutinerte Chris og hamret ballen i mål helt inne ved stolpen.

Sogndal utlignet kort tid etter på en god gjennomløpning, innlegg og skåring fra kort hold av Grønner.

Dala var nær ny ledelse da Mikkel skjøt i tverrliggeren. I den perioden hadde vi taket på Sogndals sterke lag.

Skikkelig uflaks

I stedet var vi uheldige på 2-1. Jørgen har kontroll, men falt og Flataker fikk fri bane mot mål.

Rett før pause fikk Preben en god mulighet for etter fint spill. Keeper reddet skuddet.

63 min: Kjempesjanse for Sogndal på kontring. Dribler flere, men treffer ikke målet med skuddet fra 5-6 meter.

Like etter skyter Mikkel utenfor på et frispark fra 20 meter. Var ikke langt unna en klassisk Mikkel-fulltreffer.

Smart trekk

Utligningen kom på et nytt smart frisparktreff. Ballen havnet til slutt i føttene på Kasper Nordsveen. Den unge stopperen fikk en enkel jobb med å sette ballen i riktig nett.

Men vi kunne mistet poenget på en Sogndal-corner. Fredrik (?) reddet på streken…

Drøye fem minutter før slutt fikk Dalasjansen fra corner. Fredrik kom til en god skuddmulighet på 20 meter. Hardt. Men dessverre rett på keeper.

Gledelig for Dala. Kaptein Esten Grini er på veg tilbake etter skade og fikk noen minutter på Fosshaugane.