Narve har valgt kapteinsteamet

Markus Haave Andersen blir årets Dala-kaptein. Han får med seg Håkon Byrøygard Kvernvolden og Christian Høgset i kapteinsteamet. Tre rutinerte karer som påvirke vårt A-lag positivt på banen. Hør hva Markus sier om sin nye «jobb» i videoen lenger ned i saken. 

Brumunddal har første seriekamp 20. april kl. 13. Motstander er Gran. Velkommen til Sveum og se Markus & Co på lørdag!

Markus debuterte på A-laget i Oddsenligaen i 2015. Motstander var HamKam i 2-2-kampen på Briskeby. Den gangen ble det bare noen  få minutter. Han står oppført med 117 A-kamper og 33 mål i den offisielle statistikken.

Håkon fikk sin debut i 2019. Den sterke stopperen har spilt 67 offisielle kamper og har satt inn fire mål.

Christian er gaupdøl og sønn til Ringsaker-legenden Joar Høgset. Han meldte overgang til Dala som junior i 2017. Selv om det har blitt en del benkesliting, står midtbanesliteren oppført med 62 kamper og sju skåringer.

– Vi har hatt en diskusjon i trenerteamet og kommet fram til disse tre. Vi har vurdert  ut fra det vi har sett både på treninger, kamper, i garderoben og miljøet. Ut fra det blir Markus kaptein med Christian og Håkon som sidestilte visekapteiner.

– Tre rutinerte gutter med lang farttid i Dala…

– Ja, det er også et argument. De har vært med en stund og vet hva dette går ut på. Vi ser i hverdagen at de går foran med det vi ønsker å stå for.

– Hva forventer du av teamet i kamper?

– At de er vår forlengede arm ute på banen.  At de går foran. At de blir vårt mellomledd som vi kan kommunisere med. Og som er gutter vi kan ha god dialog med gjennom treningsukene, både før og etter kamp. Vi som er trenere ønsker å sparre med kapteinsteamet.

Hvordan er fotballhodene til trioen?

– Mitt inntrykk etter tre måneders samarbeid er at det er tre fornuftige og kloke gutter både i forhold til fotball og livet utenfor banen. De har hele pakka!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn