Minneord Øyvind Teslo

Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Øyvind Teslo sin bortgang.

Våre tanker og dype medfølelse går til Kari, Marthe, Ståle, Atle og den nærmeste familien.

Øyvind vil bli husket som en bauta som har satt sine tydelige avtrykk i Dala-fotballen gjennom mange år. Mange vil nok huske Øyvind først og fremst som fotballtrener, men for oss i Brumunddal Fotball er det personen Øyvind vi kommer til å huske.

Som 17-åring hadde Øyvind i 1971 sin første trenerjobb. Han trente lag i yngres avdeling og det viste seg tidlig at dette var et fag han mestret. Trenerkarrieren i yngres avdeling ble toppet med finaleseier i Scandia Cup i Trondheim i 1975. Ei turnering som på den tiden var like stor som Norway Cup.

I 1980 ble Øyvind assistenttrener på A-laget i Dala med HamKam- og landslagslegenden Finn Thorsen som hovedtrener. Allerede året etter som 27-åring fikk Øyvind hovedansvaret alene for våre beste menn.

De nærmeste årene skulle vise seg å bli Dala-fotballens storhetstid med Øyvind ved roret. Med Øyvind som hovedtrener vant Dala 3. divisjon i 1983. Det betydde spill i 2. divisjon året etter. På den tida var det ligaens nest høyeste divisjon.

Denne tidsepoken endret mye av Dala-fotballen og vi fikk en mer offensiv strategi både på og utenfor banen. Vi kan si at både spillet og klubben ble mer modernisert og profesjonalisert. Ikke minst på grunn av Øyvind sine offensive tanker og ideer om hvordan fotball skulle spilles og hvordan en klubb skulle drives. Med sin store forkjærlighet for klubben var han spesielt opptatt av å slippe til unge lokale Dala-gutter.

Etter 1984-sesongen ga Øyvind seg som trener for vårt A-lag. Han gjorde comeback som A-trener i 1989. Det endte med opprykk igjen til nivå tre. Etter 1990-sesongen ga han seg som seniortrener.

Øyvind var etter dette en aktiv Dala-patriot med ulike administrative oppgaver spesielt knyttet mot seniorfotballen. Trenergjerningen fikk nok et comeback da Atle og Ståle spilte fotball i yngres for Brumunddal, og Øyvind var i mange år en del av trenerteamet for 1979- og 1993-årgangen.

Sjøl om Øyvind ikke lenger hadde noen roller i klubben de siste årene var han likevel en trofast gjest på Sveum. Han var innom både på dagtid og ikke minst på kveldene for å bivåne kamper og treninger. Han kom med gode råd til trenere og hadde fortsatt nye ideer om hvordan vi som klubb kunne ta nye steg videre.

Et bevis på hvor mye fotball og kameratskap betydde for Øyvind er da han dro i gang samlingene på kafeen på Mølla, hvor både tidligere spillere, ledere og Dala-venner møttes med mimring og gode historier. Disse samlingene så Øyvind fram til. Der kunne han treffe fotballvenner, og latteren runget over hele kjøpesenteret.

Som fotballtrener var Øyvind opptatt av trygghet, trivsel og utvikling i spillergruppa. Hans tydelige budskap til spillerne forsterket den troen han hadde på spillerne og hva de kunne oppnå. Øyvind hadde stor rettferdighetssans og utviste stor omsorg for den enkelte: ALLE skulle bli sett og hørt. Han var like opptatt av spillerne som mennesker som sjølve fotballspillet.

Når vi minnes Øyvind kommer vi ikke utenom hans gode humør og herlige kommentarer som ble servert med et glimt i øyet. Mange tidligere spillere tar stadig fram gode historier med friske tilbakemeldinger fra Øyvind på treningsfeltet når han ikke var helt fornøyd med innsatsen – og coachinga var av det humoristiske slaget.

I 2005 ble Øyvind hedret for sin innsats i klubben hvor han mottok Bragdmerke i Gull.

I begrunnelsen het det:

«Øyvind har vært spiller og trener i Brumunddal i en årrekke. Han har trent A-laget i flere år og er nå trener i Yngres. Han har sittet i styre og sportslig utvalg. De siste årene har Øyvind gjort en fremragende jobb med inntektsbringende tiltak.»

Vi minnes Øyvind som en ekte Dala-gutt med et stort hjerte for klubben.

Takk for innsatsen Øyvind og det du har betydd for Brumunddal Fotball.

Les også artikkelen i Hamar Arbeiderblad i forbindelse med Øyvind sin bortgang:
https://www.h-a.no/ufattelig-trist-at-han-er-borte-oyvind-var-en-sa-fin-person/s/5-139-1358624

Facebook
Twitter
LinkedIn