Han var drittlei skadene og la opp – mandag er Esten med på sin aller første seriepremiere

– Jeg gleder med til vi møter Hønefoss 2. påskedag kl. 15. Det er faktisk aller første gang jeg skal spille en seriepremiere, sier 24 år gamle Esten Lagmannssveen Grini.

Han var talentet som debuterte for Dala i 2. divisjon like etter at han fylte 16 år. Så startet lyskeproblemene. Esten var mer på behandlingsbenken enn på banen. Det ble sjelden mer enn 5-6 kamper i løpet av sesongen, sier midtbanespilleren. Han satset hardt, gikk på Wang Toppidrett og var en del av Hamkam-systemet i 2017 og 2018. Heller ikke der ble det mange kamper.


ALDRI FRISK...
– Tretthetsbruddene var en plage. Jeg ble jo aldri ordentlig frisk!
– Hvordan holdt ut?
– Jeg gjorde jo ikke det. Jeg var drittlei skadene og la opp i 2019. Jobb og studier ble prioritert. Jeg trente nesten ikke i det hele tatt. Etter et par år kom lysten litt tilbake. Jeg kjente at jeg savnet fotballen og prøvde meg i Ringsaker med kamper i koronaperioden høsten 2021. Motivasjonen kom tilbake. Rett før seriestart i fjor signerte jeg for Brumunddal. Det er jo det som er klubben min!
– Hva har du gjort for å holde deg frisk?
– Veldig mye alternativ trening. Det funket foran fjorårets sesong og jeg dokumenterte alt jeg gjorde. Da mistet jeg bare 5-6 kamper. I vinter har jeg kjørt det samme opplegget. En god treningsplan. Ekstra styrkeøvelser. Minst tre ganger i uka, sier Esten og og legger til: – En stor takk til daværende Ringsaker-trener John Arne Holmlund. Han var tålmodig og passet på at øktene ikke ble for lange. 

Nå er Holmlund fersk sportslig leder i Brumunddal Fotball Menn  Senior. Han husker godt starten med sin tidligere elev: Esten trente maks en time om gangen og mye mindre enn de andre gutta i Ringsaker. Han bygde seg opp gradvis. Det er gøy at han har holdt seg frisk lenge og kanskje får tillit i serieåpningen.  

MØTER SERIEFAVORITTEN
– Hønefoss er seriefavoritter. Brumunddal er tippet langt nede…
– Ja, vi møter et lag som er spådd høyt på tabellen når sesongen er over. Hønefoss har mange gode spillere og en profilert trener i Gunnar Halle. På papiret ser de veldig gode ut, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal matche dem. Vi har unngått mye skader i oppkjøringen. Vi er i fin flyt. Har produsert mye i de siste kampene. Det må vi prøve å bruke mot Hønefoss mandag.
Brumunddal er et lag med mange spillere oppvokst på Sveum. Noen få kommer fra naboklubbene. Et par enda lengre unna. Alle er reinspikka amatører.
– Vi er også en flott kompisgjeng som er glad i å være sammen både på og utenfor banen. Noen av oss er midt i 20-åra, noen er yngre og tre-fire veteraner er fine å ha med sin erfaring.
– Storbæk og Fossum er nye trenere. Fornøyd?
– Ja, det har fungert bra hittil. De er tydelige i hva de ønsker og veldig rutinerte. Vi trives sammen med dem.

NERVER???
– Premierenerver, Esten?
– Har ikke peiling på hva du snakker om. Jeg har jo aldri spilt en serieåpning. Forhåpentligvis får jeg sjansen denne gangen. Det blir skikkelig moro å komme i gang med sesongen, sier Esten innimellom et par fridager i strålende påskevær. Hvor? Ringsakerfjellet er selvsagt best!

Facebook
Twitter
LinkedIn