Et minutt i første omgang viste forskjellen

Brumunddal – Eidsvold Turn 0-3 (0-2)
Norsk Tippingligaen avd. 2, Sveum:

Mål: 0-1 Benedict Lethabo Notoane (1), 0-2 Simon Stenseth (32) og 0-3 Herman J Henriksen (48)
Laget: Joacim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Fredrik Liberg Berg, Fredrik Haave Andersen, Jørgen Hårseth Holmlund, Noah Evensen Volden, Christian Høgset, Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Preben Finstad-Hemma.
Innbyttere: Mahad, Patrick Bergmann, Isak Hansen og Jørgen Nybu.
Gule kort Dala: Ingen.
Dagens Dalaspiller: Fredrik Haave Andersen

La det være helt klart. Eidsvold Turn viste i løpet av 90 minutter på Sveum at romerikingene er et bedre fotballag enn Dala. Tabellen sier det samme. Turn – men mange lokale spillere på laget – kjemper med Hønefoss om opprykk. Det blir seriefinale kommende helg.

Men et minutt etter en drøy halvtime ble svært avgjørende. Dala fikk straffe. Mikkel forsøk var bra, men Turns spenstige keeper klarte å slå ballen til corner. Den resulterte i kontring. I stedet for 1-1 etter straffen, ble det 0-2….

Skåret tidlig i begge omganger

0-1 kom alt før minuttet var spilt. 0-2 altså etter 32. Og 0-3 tidlig i 2. omgang. Brumunddal hadde noen sjanser i tillegg til straffen. Likevel hadde Turn flere muligheter enn oss. Gjestene var også mer pasningssikre.

Fredrik Haave Andersen var en av tre stoppere. Den skadeforfulgte veteranen løste oppgaven greit. Storebror Haave ble kåret til Dagens Dalaspiller. Junioren Noah Evensen Volden fikk sjansen fra start på en uvant vingback-plass. Noah har teknikk og dribleferdigheter og kan bli en nyttig spiller på vårt A-lag i åra som kommer.