Preben åpnet målkontoen

Elverum var et par hakk bedre enn Dala og vant fortjent. Mest gledelig. Preben Finstad-Hemma satte inn sitt første mål etter at han kom tilbake fra FUVU foran høstsesongen.

Prebens skåring ble dessverre kun et trøstemål. Arkivfoto: Stian Høgsveen.

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, OBOS–bana, Sveum:

Brumunddal – Elverum  0-2 (1-4)

Mål: 0-1 Nelson De Jesus Correia (16), 0-2 Magnus Solum (36), 0-3 Nelson De Jesus Correia (57) 0-4 Jan Inge Lynum (84) og 1-4 Preben Finstad-Hemma  (85)

Laget: Joacim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Fredrik Liberg Berg, Arne Westgård,  Jørgen Hårseth Holmlund, Esten Grini, Christoffer Heier Solbakken, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen, Patrick Bergmann og Preben Finstad-Hemma.

Innbyttere: Isak Hansen, Torgeir Strand Osmo og Jørgen Nybu.

Gule kort Dala: Arne Westgård og Patrick Bergmann.

Rødt kort Elverum: Espen Olsen (87)

Dagens Dalagutt: Jørgen H Holmlund.

Kampen ble for våre gutter like trist som regnværet på Sveum. Hardtsatsende  Elverum var bedre i begge bokser og vant fortjent. Gjestene fra Østerdalen (mange var nok født andre steder), skåret alt etter 16 minutter. Nelson De Jesus Correia kom til verden i Lisboa i 1995 og har både fart og gode avslutninger.

10 minutter før pause ble det 0-2. Magnus Solum var sikker foran Svendsberget. Gjøvik-veteranen har rundt 200 kamper for Kongsvinger.

Lyspunkt etter 86 minutter

Andre omgang startet som den første. Med et nytt mål til gjestene. Nok en gang var det mannen med det velklingende navnet Nelson De Jesus Correia, som var sist på ballen.

På tampen av kampen skåret kaptein Lynum for Elverum. 0-4. Bare et minutt senere kom Dalas beste øyeblikk. Patrick Bergmann vant ballen i Elverums felt og spilte flott til Preben. Vår spiss brukte bredsida og satte ballen elegant i mål. Like etter måtte Espen Olsen ut med 1+1 = rødt kort.

Tre og fire på tabellen – og trønder debuterte

Elverum er nummer tre på tabellen, men ligger hele 15 poeng bak Hønefoss. Brumunddal ligger på fjerdeplass og er best av «amatørlagene». Vi har 24 poeng. Elverum 36.

Neste kamp er et nytt nabooppgjør. Hamkam 2 er verter på Briskeby mandag 4. september.

P.S: Trønderen Isak Hansen kom inn etter 62 minutter. Han har tidligere spilt for Fosen og Nardo.