«Fem like» for Førde og Brumunddal

I helga har Brumunddals fotballherrer årets første Vestlandstur. Søndag kl. 16 er Førde verter i Hafstadparken. Foran kampen er det fem likheter mellom lagene….

  1. Begge tapte første serierunde.
  2. Begge har signert nye spillere foran kampen.
  3. Begge har en spiller ute med karantene.
  4. Begge har hvite trøyer som hovedfarge på draktene.
  5. Svenske Johan Wennberg har spilt for begge klubbene.

To tap

Ingen av lagene var fornøyde med resultatet 2. påskedag. Førde tapte 2-1 borte i nabokrangelen med Florø. Dala tapte 0-2 hjemme mot seriefavoritt Hønefoss.

Nye spillere denne uka

Rutinerte Emil Holst tar plass i Dalas mål. Han har tidligere hatt Sveum som hjemmebane, men har lengst «tjenestetid» i Hamkam.

Førde har også funnet fram overgangspapirene. Førdepatrioten.no skriver:

Skadesituasjonen som har oppstått i A-laget i det siste har gjort det nødvendig for Førde il Fotball å sjå etter forsterkingar. Fredag ettermiddag tikka det inn melding frå Norges Fotballforbund om at ein ny spelar var klar.

Skadene på sentrale spelarar som Mathias Sagevik og Sander Aamelfot har gjort at leiinga i Førde il Fotball har leitt med lys og lykte etter forsterkingar som kan tre inn i laget på kort varsel. Og på torsdagstreninga dukka tidlegare Førde-spelar Peter Aase opp.

-Ja, eg har forstått at det kunne vere trong for meg. Eg held for tida på med lærarutdanning i Bergen, men har ikkje førelesingar i tida framover. Så eg er motivert for å flytte tilbake til Sunnfjord for å hjelpe laget, seier midtbanespelaren i ei pause i speløktene torsdag kveld.

Peter Aase har totalt 27 aldersbestemte landskamper. Han har representert klubbar som Florø, Sogndal, Åsane, Sotra, Lysekloster og Bjarg.

Før overgangen var klar, uttalte trener Terje Rognsø til avisa Firda:

– Jeg trenger ikke pakke dette inn, og si at dette ikke er utfordrende. Jeg er preget av det som skjer nå, og grubler mye på hvordan vi skal løse dette.

– Det er veldig spesielt når tre av fem som skal bære laget er ute, sa trener Rognsø, som mente at Sagevik kanskje er den beste midtbanespilleren i hele 3. divisjon.

Røde kort

Begge lag har også spillere ute med karantene.  Førdes storskårer  Vegard Savland ble utvist i siste serierunde i fjor, og må stå over de tre første kampene i år. Han har lagd 56 mål på 116 kamper for Førde i 2. og 3. divisjon.  Dalas ferske stopper, Patrick Bergmann, fikk to kampers karantene etter utvisningen mot Hønefoss.

Draktene

Førde har hvite trøyer og svarte bukser. Brumunddal hvite trøyer og blå bukser. Men søndag stiller nok gutta med blått på overkroppen.

Svenske Johan

Johan Wennberg fra Arvika kom til Sveum på prøvespill. Den lovende svensken spilte fast her i 2012, før han ble hentet til Førde der han var i tre sesonger. Senere fikk han mange kamper for Kongsvinger og en kort sesong i Florø. Han har de siste åra jobbet som trener i KIL-systemet.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn