A-laget snudde trenden etter praktmål!

Brumunddals 2. divisjonslag har slitt i høst. I kveld kom endelig seieren – til tross for en grusom start på kampen. Først på 2-0 etter 13 minutter våknet våre gutter.
Ingen cupbombe, men god 2. omgang
Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, NAMMO stadion:
Raufoss 2 – Brumunddal 2-4 (2-2)
Laget: Joachim Svendsberget, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Anders Ludvigsen, Fredrik Liberg Berg, Jørgen Hårseth Holmlund, Fredrik Haave Andersen, Christian Høgset, Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Petter Skar.
Innbyttere: Christoffer Heier Solbakken, Isak Hansen og Patrick Bergmann.
Mål: 1-0 Filip Brattbakk (5), 2-0 Andreas Østerud (13), 2-1 Esten Grini (28), 2-2 Markus Haave (45), 2-3 Fredrik Liberg Berg (47) og 2-4 Markus Haave Andersen (58)
Gule kort Dala: Håkon Byrøygard Kvernvolden, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Fredrik Haave Andersen.

Nok en gang ble det en dårlig start på kampen. Trønderen Filip Brattbakk ble spilt fri og vant duellen med Svendsberget. Dermed ble det enkel skåring.
Bare fire minutter senere var Brattbakk junior gjennom igjen og skjøt på direkten. Heldigvis gikk skuddet utenfor.
Så ble det 2-0 – og fortsatt bare spilt 13 minutter. Brattbakk løp gjennom sammen med Østerud. Alene med Svendsberget sendte han ballen til venstre. Østerud kunne enkelt sette ballen i tomt mål.

Omsider våknet Dala
Etter 16 minutter kom Dalas første mulighet Høgset skjøt fra 20 meter. Ballen gikk på utsiden av stolpen. Midtveis i omgang var det Mikkels tur til å fyre løs fra god posisjon. Keeper klarte så vidt å slå ballen over til corner.
27 minutter: Flott Dalaspill avsluttes med et direkteskudd fra fem meter. Selv om Petters skudd gikk rett på keeper, fikk han problemer. Noen centimeter til høyre eller venstre, så ville det blitt mål.
Men målet skulle komme rett etterpå. Nok et flott angrep. Høgset fant kaptein Grini. Han prikket ballen inn i krysset. Strålende – og nytt håp.
Raufoss og Brattbakk fikk muligheten etter 37 minutter. Skuddet gikk i stolpen.
Sekunder før dommeren blåste til pause, utlignet Dala med en smart skåring. Esten vant ballen langt inne på egen banehalvdel. Passet framover. En Raufoss-spiller blokkerte, men ballen datt ned hos Markus. Lillebror Haave sendte en lur lobb over keeper og i mål. Avstand? 35 meter!
Det var en fantastisk avslutning etter omgang med store variasjoner…

Nye skåringer
Andre omgang startet som den første sluttet. Farlige brumunddøler på Toten-tokt. Rett i angrep og en tidlig corner. Jørgen H Holmlund serverte fint på hodet til stopper Liberg Berg. Headingen gikk rett i nettet! Endelig var Dala foran i målprotokollen.
Og det fortsatte. Petter Skar vant ballen på Raufoss sin banehalvdel. Spilte Markus gjennom. Vinkelen var skrå, men lillebror dundret kula opp i krysset. Nytt praktmål!
Dala opprettholdt trykket og hadde muligheter til 2-5. Den største fem minutter på overtid, men keeper reddet frisparket fra langt hold og forsøket på en stuss fra fem meter.

Det var sterkt av Brumunddal å heve seg etter den tunge starten. Fire mål og tre poeng betyr at høstmørket blir litt lysere. Lørdag klokka 13 kommer Spjelkavik til Sveum. Vi må regne med å møte et lag full av innsats for å beholde plassen i divisjonen…