Sol – solid – seier!

Norsk Tipping-Ligaen avdeling 2, SH-banen, Sveum:

Brumunddal – Raufoss 2 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Håkon Byrøygard Kvernvolden (35) og 2-0 Mikkel Gran Frankmo (51).

Laget: Joachim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Arne Westgård,  Fredrik Liberg Berg, Mathias Sørum, Christian Høgset,  Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Petter Skar og Eivind Strand Osmo.

Innbyttere: Patrick Bergmann, Jørgen Nybu og Mathias Nilsen Hjemsæter.

Gule kort Dala: Eivind Strand Osmo,

Dagens Dala-gutt kåret av juryen: Arne Westgård.

– Denne seieren trengte laget. Vi ønsker å henge med høyere opp på tabellen enn vi er nå, sier Håkon Byrøygard Kvernvolden. Stopperen strålte «om kapp med sola» etter årets første trepoenger. Forsvaret var bunnsolid og lillebror Kvernvolden satte inn 1-0 mot Raufoss 2.   

Vi skal komme tilbake til målene. Først og fremst vant et skadepreget Dala takket være god laginnsats. Raufoss 2 stilte med en 11-er bestående av spillere fra A-stallen. Dala manglet en rekke spillee. Sistemann på skadelista: Den spennende nykommeren Kevin Ogudugu. Men vi hadde også 11 mann fra start og en håndfull på benken. Trenerne hadde selvsagt fokus på de som kunne være med og ikke på sykmeldte. I fjor tapte vi begge kampene mot Raufoss 2. Begge lag har slitt i vår. Derfor betydde trepoengeren søndag ettermiddag svært mye.

 

–  Deilig! Det blir litt krigekamp. Spillet bølger fram og tilbake. Jeg synes vi står bra i forsvar. Vi utnytter to sjanser og setter to «goaler». Men vi slipper også Raufoss litt lett inn på vår banehalvdel. Likevel har vi full kontroll. Raufoss får knapt en sjanse i løpet av 90 minutter. Arne, Kasper og jeg kommuniserer godt. Vi holder nullen og det viser jo at laget har gjort en god defensiv jobb.

– Hva sier du om ditt eget mål?

– Det var en fin corner fra Mikkel. Ballen kom litt brått på meg, headingen går i stolpen og returen skal inn! Da er det bare å sette ballen i nettet med venstrefoten!

– Storesøster har dundret inn mål i årevis. Du er ikke kjent for å være målskårer….

– Det er riktig det. Derfor må jeg sette de få mulighetene jeg får på dødballer og det klarte jeg i dag, avslutter Håkon.

Liverpool-supporteren hadde en kjempehelg. Favorittlaget i England tok en ny seier i går. Brumunddal fulgte godt opp på Sveum. (Selv om kvaliteten ikke var på samme nivå i dag).

 

2-0 på ny retur

Gjestenes målvakt, Anders Hippe Fagereng, spilte for Dala i fjor. Han leverte en meget god kamp, men var uheldig på 2-0. Modølen ventet litt  for lenge med å spille ut ballen, Petter Skar kom løpende i stor fart, rakk akkurat fram og vant duellen med keeperen. Årets klareste straffespark da Anders felte Petter som hadde klar bane til mål. Keeperen klarte nesten å  revansjere seg da han reddet Mikkels skudd. Men returen satte vår midtbanesliter enkelt i nettet.

 

Noen poenger

Brumunddal stilte med tre juniorer fra start. Petter Skar, Kasper Nordsveen og Mathias Sørum. Alle leverte gode prestasjoner.

Keeper Svendsberget og forsvarer Westgård var begge tilnærmet feilfrie. Midtbanen klarte seg godt i duellene med Raufoss og på topp jobber og slet Strand Osmo og Skar helt til kreftene tok slutt.

 

Raufoss hadde en god mulighet midtveis  i 1. omgang. En smart vipp førte Sayed Elham Hosainy alene med Svendsberget. Han reddet med en god beinparade. I det 89. minutt  kom den neste store sjansen etter corner. Markkryperen strøk utsiden av stolpen.

 

Dalas sjanser

  1. min: Godt Dalangrep. En Raufossforsvarer klarer så vidt foran en blå shorts. Ballen går like utenfor til corner.

43 min: Flott flikk fra Petter fra kort hold. Dessverre rett på keeper. Bra forarbeid av kaptein Esten.

44 min: Esten Grini får en mulighet fra 10 meters hold. Treffer ikke godt nok på skuddforsøket.

45 min: Eivind Strand Osmo skyter etter nytt godt Dala-spill. Via et Raufossbein og fem centimeter utenfor stolpen. Avslutningen av omgangen var forrykende….

48 min: Esten på skuddhold igjen. Velplassert, men nok en gang for løst og Hippe Fagereng redder.

58 min: Nesten igjen. Høgset alene foran blank goal, men får ikke ballen.

77 min: Mikkel skrått 45 grader ut til Eivind. Han skyter på direkten. Rett på keeper.

91 min: Råsterke Patrick kommer alene med keepr, skyter litt for tidlig og Hippe Fagereng redder.

93 min: Innbytter Patrick vinner en ny duell, tar ballen på volley og får kjempetreff.  Modølen i Raufoss-målet smeller til med en flott redning.

 

Har du kjøp skåringskontrakt?

Brumunddal hadde bare lagd to mål på tre kamper. Et rykte sier at spillerne fryktet at det ble vanskeligere å selge skåringskontrakter hvis de bøttet inn med mål i vår.

– Det stemmer ikke. Klart vi vil skåre og vinne kamper, gliser Håkon og legger til: – Men vi håper at flest mulig kjøper skåringskontrakter. Akkurat nå er de nokså billige. Vi ønsker at de skal koste mye mer i løpet av sesongen….

Hvis du ikke har fått tilbud om skåringskontrakt, kan du kontakte en av våre spillere eller sende en mail til klubbkontoret: dagligleder@brumunddal-fotball.no

Tabellen finner du HER!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn