Sjanserik 2. omgang – men målene kom før pause

Mål: 0-1 Christian Høgset (10), 1-1 Simon Vågnes (39)

Laget: Joachim Svendsberget,   Håkon Byrøygard Kvernvolden, Arne Westgård,  Fredrik Liberg Berg, Mathias Sørum, Christian Høgset,  Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Kevin Ogudugu, Jørgen Nybu og Eivind Strand Osmo.

Innbyttere: Petter Skar (68), Torgeir Strand Osmo (90) og Kasper Nordsveen (90)

Kasper Nordsveen,

Gule kort Dala: Håkon Kvernvolden, Mikkel Gran Frankmo og Fredrik Liberg Berg.

Typisk Vestlandsvær med mye vind gjorde det ikke enkelt å spille fin fotball i Spjelkavik, men Brumunddal var klart best det meste av 1. omgang og ledet fortjent 1-0 etter skåring av Christian Høgset (bildet). Så utlignet vertene på sin første sjanse. Deretter var vertene best ut omgangen og i store deler av av andre omgang.  Da våknet våre beste menn og fikk store muligheter ved Eivind og Mathias. Begge lag traff stolpene med avslutninger. Og de siste 10 var det sjanse-bonansa begge veger. Den aller siste hadde vår debutant Ogudugu. Dessverre traff han ikke godt nok med skuddet da han kom alene med keeper.

– Vi har hardt presset en stund i 2. omgang, så det er greit med 1-1. Vi fikk mange lange innkast og dødballer mot oss i motvinden. Det var sterkt å ri av dem. Men vi hadde tre gode sjanser på slutten og kunne fort vunnet. Kevin og Eivind var veldig nær. Vi får likevel være fornøyd med det, sier trener Jarl Andre Storbæk.

Flere forfall

– Vi manglet Markus og Jørgen på grunn av skade og sjukdom. Sånn vil det være i løpet av en sesong. Vi ingen sjanser slik situasjonen var og da er det andre som får muligheten.   Vi er fornøyde med byttene. I 2. omgang slet vi med å få til eget spill i stiv kuling og snø. Sommeren må jo komme snart.  Nå får vi reise hjem og øve på samspill og faste ting. Vi skal fortsette den fine utviklingen vi er i. Så håper vi vi finner den gode rytmen i mai.

– Debutanten?

– Mye nytt for han. Vi er godt fornøyde med Kevin.  Også var han nær ved å avgjøre kampen på overtid…. avslutter Jarl Andre.

Noen av de største sjansene

9 min: Dalas første skudd. Jørgen Nybu spiller fram Eivind Strand Osmo som skyter rett utenfor fra hjørnet av 16-meteren. Treffer målet, men dessverre for løst skudd.

10 min: Men i neste angrep blir det skåring! Dala trykker på. Keeper bokser et innlegg fra høyre ut i feltet. Christian Høgset får en enkel oppgave med å prikke ballen i mål fra 7-8 meter. Herlig for Christian, som startet sin første kamp for sesongen.

39 min: Dala har hatt god kontroll. Men plutselig får hjemmelaget en sjanse. Tafjord skyter. Svendsberget gir retur og Vågnes får en like enkel jobb som Høgset med å skåre. Ikke helt ulike angrep resulterte i et mål til hvert av lagene.

45 min: Flott Dala-angrep. Mathias Sørum avslutter angrepet med å heade fra fem meter, via en forsvarer og til corner. Brumunddal klart best det meste av omgangen, men vertene kom sterkere etter utligningen.

46 min: Solskjør-skudd like utenfor.

49 min: Nytt Solskjær-skudd. Over denne gangen.

55 min: Kjempemål direkte på frispark av Ruben Myers. Han skyter fra veldig langt hold og helt ute ved sidelinjen. Men Hareide forstyrrer Svendsberget og er delaktig i spillet. Etter litt diskusjon dommerteamet,  annullerer dommertrioen hjemmelagets skåring.

57 min: Endelig liv i Dala igjen. Glimrende forarbeide av debutant Ogudugu. Strand Osmo avslutter på stolpen – men ikke over streken. Der var det vi som var nær 2-1…

65 min: Solskjær igjen. Heading like utenfor.

68 min: Nytt farlig Vika-frispark fra skrå vinkel. Svendsberget med en flott redning via en av hjemmelagets spillere og utspill fra mål.

75 min: Flott spill og gigantsjanse av Dala. Sørum spilles gjennom.  Utrolig redninf av vertenes keeper.

78 min: Solskjør spiller gjennom Tafjord. Vikaspissen treffer ikke rent og ballen triller utenfor.

80 min: Osmo over på direkten fra 15 meter.

84 min: Vågenes vinner duellen med Dalaforsvaret. Svendsberget slår til corner.

86 min: Godt Spjelkavik-angrep. Tafjord  header på oversiden av tverrliggeren.

87 min: Ny Vika-avslutning i tverrliggeren. Svendsberget reddet først og returen endte heldigvis ikke innenfor stolpene.

89 min: Osmo med en god avslutning fra 14 meter. Men litt for løst.

90 min: Ny stor Vika-sjanse, men ingen skåring.

91 min: Så setter hjemmelaget ballen i mål. Spissen litt for tøff og dommeren annullerer.

94 min: Debutanten Obudugu er nær ved å bli matchvinner. Stormer gjennom Vika-forsvaret og kommer alene med keeper. Skuddet ikke godt nok. Finseth redder. Synd.