Seier på Flisa og opp på tabell-topp!

Brumunddal skåret fem mål på rad i 2. omgang. Da hjalp det lite for vertene at de satte inn kampens første og siste mål. Dala vant helt fortjent og går helt i tet på 2. plass på tabellen. 

Flisa – Brumunddal 2-5- (1-0)

  1. divisjon SolørRadioen Arena

Mål: 1-0 Andreas Lundgren (8), 1-1 1-3 Jørgen H Holmlund (55), 1-2 Markus Haave Andersen 58), 1-3 Jørgen H Holmlund (62, straffe) 1-4 Markus Haave Andersen (71), 1-5 Noah Evensen Volden (87) og 2-5 Erling Busk Nilsson (90).

Jonas Ugelstad, Fredrik Haave Andersen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Julian Eriksen Høsøien, Erik Sagstuen Nysæther, Christian Høgset, Mathias Sørum, William Oliver Karlsen, Jørgen Hårseth Holmlund, Markus Haave Andersen og Jørgen Nybu.

Innbyttere: Jonas Martinsen, Noah Evensen Volden, Mathias Cae Ottosen og Christian Lilleøen Ruud.

Gult kort Dala: Ingen.

Rødt kort Flisa: Sifatullah Noori (50)

Skreia tapte overraskende lokaloppgjøret mot Toten i går. Serieleder Kolbu/KK fulgte opp med tap 0-1 mot Gran. Brumunddal passerte begge Toten-lagene. Lillehammer spiller mandag mot Raufoss 2 og kan komme opp på samme poengsum som Dala.

USA-student Mathias Sørum er tilbake i Brumunddal og  har spilt de tre siste kampene. Hardtarbeidene Sørum styrker laget. Vi lar den kommende økonomen gjøre opp regnskap etter Flisa-kampen:

Ikke stresset

– Flisa tok tidlig ledelsen, men vi ble ikke stresset. Vi merket på tampen av 1. omgang at vi kom til stadig flere overganger. Flisa så litt slitne ut. Dessverre var vi litt for upresise på den siste 1/3-delen.

– Fem minutter etter pause fikk Flisa rødt kort. Håkon fikk en fot i brystet. Vertene protesterte, men vi mener at kampen gode dommer brukte riktig farge. Da visste vi at vi måtte fortsette med vårt spill. Vi fikk bedre og bedre plass. Etter 1-1 kom ketchup-effekten!

– Skjønner at dere ristet ketchupflaska godt, når trykket ble så sterkt. Hvordan løsnet det foran mål?

– Med 1-1? Jo, Flisa hadde corner. Ballen falt etter hvert ned til meg på vår 16 meter. Da var det bare å løpe i maks fart framover på banen. Jørgen var ledig og en toppskårer skal jo sette ballen i nettet, kommenterer Mathias.

Fint med Noah-mål

Deretter rant målene inn i løpet av 16 minutter.   Markus satte inn to. Holmlund et nytt på straffe. Noah Evensen Volden kom inn etter 84 minutter. Han rakk å skåre i sesongens første A-kamp. På overtid reduserte Flisa uten at det betyr veldig mye.

– Jeg synes vi spilte en god kamp. Vi sto godt bakover og kom til mange muligheter framover. Det viktigste var at det ble tre nye poeng, sier Mathias. Han rekker mange kamper før han reiser tilbake til USA midt i august.

– Det er godt å være i Brumunddal igjen og spille fotball. I USA er fotballsesongen om høsten. Jeg har det bra der, men trives veldig godt sammen med kameratene i Dala.

– Er du blitt en bedre fotballspiller i USA?

– Jeg er blitt mer voksen og sterkere i kroppen. Det er mye fysisk fotball der og det samme i 4. divisjon her. Synes det går nokså bra, avslutter økonomistudenten.  I sommer blir det fotball, jobbing i bolig og barnehage – og litt ferie….

P.S: Dala har hjemmekamp mot Valdres onsdag 29. mai kl. 20.

Tabellen!

Facebook
Twitter
LinkedIn