Reddet et poeng på overtid av overtiden

Brumunddal lå under 1-3 like før slutt, men to mål av Mikkel Gran Frankmo førte til uavgjort. Det siste kom etter 96 minutter! 

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, SH-banen, Sveum:

Brumunddal – Hødd 2 3-3 (1-1)

Mål: 1-0 Markus Haave Andersen (23), 1-1 Vegard Håheim Elveseter (45), 1-2 Martin Håheim-Elveseter (57), 1-3 Vegard Håheim Elveseter (64), 2-3 Mikkel Gran Frankmo (77) og 3-3 Markus Haave Andersen  (90)

Laget: Asgeir Spigseth, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Fredrik Liberg Berg,  Jørgen Hårseth Holmlund, Christian Høgset, Esten Grini, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Eivind Strand Osmo.

Innbyttere: Patrick Bergmann, Petter Skar og Christoffer Heier Solbakken.

Gule kort Dala: Patrick Bergmann og Christoffer Heier Solbakken.

Dagens Dalagutt: Markus.

Brumunddal slet i deler av kampen mot et teknisk godt, samspilt og hurtig Hødd-lag. Dala tok ledelsen på vår aller første sjanse midtveis i omgangen. Keeper Spigseth mottok et tilbakespill og sendte ballen Asgeir mot Hødds felt. Markus Haave Andersen vant duellen med stopperen og headet  ballen i en fin bue over keeperen.

Skåringen inspirerte vertene. Dala hadde en stor mulighet til å gå opp til 2-0. Tre avslutningsforsøk etter corner endte med at ballen trillet fra Bergmanns bein og utenfor. Hødd var også farlige i kontringene. Brødrene Håheim-Elveseter viste gode ferdigheter Nesten tre minutter på overtid ble det 1-1 på et gjennomspill til en av dem, Vegard. (Korrekt med tre minutter ekstra).

Andre omgang

Hødd var friskest i starten av 2. omgang. Et frispark fra 30 meter var nær ved å gå inn. Heldigvis strøk ballen stolpen på riktig side – for Dala. De helhvite lyktes heller ikke med å få ballen i mål på en corner. Headingen ble reddet på streken.

Mellom disse situasjonene satte Martin Håheim Elveseter inn 1-2 etter et strålende dribleraid. 3-4 Bror Vegard økte  til 1-3 etter 64 minutter på en gjennomspill der Dalas forsvarrekke ikke var snorrett…

Da ble det mer fart i Brumunddal. Et Bergmann-skudd via en spiller så ut til å gå i mål, men ballen ble nok en gang stoppet på streken.

Etter 77 minutter sørget spiller nummer 77 for ny spenning. Mikkel fikk tre sjanser i boksen. Det siste forsøket endte der det skulle. I nettet!

Dala trykket på i sluttminuttene. Samtidig var ikke Hødd ufarlige når de klarte å bryte. Rutinerte Tommy Frydenlund la til fem minutter. Et spillerbytte og noen stopp gjorde at de måtte plusses på litt til. Seks minutter på overtid sørget Markus for 3-3. Også denne gangen med en heading. Han er ikke banens største, men smart og en god avslutter. Juryen kåret lillebror Haave Andersen til dagens Dala-spiller.

Skadesituasjonen

Jørgen Hårseth Holmlund fikk en smell i ankelen og måtte ut alt etter fem minutter. Den andre kantspilleren Mathias Sørum, som har spilt nesten samtlige minutter i sesongen, ble skadet i juniorkamp torsdag. Og keeper Svendsberget er fortsatt på sidelinja. Spigseth leverte en grei innsats som vikar. Gledelig er det at kaptein Esten Grini var tilbake fra start. Rutinerte Christoffer Heier Solbakken var også kampklar. 87-modellen kom inn på tampen. Men entusiasme, klokskap og glød  var han absolutt delaktig i snuoperasjonen.

P.S: Litt nedbør før kampstart og vind passet kanskje Hødd best, men så vidt vi kunne se var værforholdene like for begge lag…

 

Facebook
Twitter
LinkedIn