Kevin direkte fra USA til Sveum

Mandag landet USA-studenten Kevin Ogudugu i Norge som nyutdannet økonom. Nå har 22-åringen  rukket to treninger med sine nye lagkamerater. – Kevin er hentet for å styrke laget, men han skal selvsagt få tid, sier trener Tore Fossum.

Men før Fossum fortsetter. Hva sier Kevin: – Jeg har fått et veldig bra inntrykk. Jeg er blitt tatt veldig godt imot både av gutta og trenerteamet. Har sett de to første kampene på nett før jeg reiste fra USA. Nivået er bra. Brumunddal prøver å spille fotball. Det er ikke bare tut og kjør, slik jeg har sett i noen 3. divisjonskamper før.

– Men det er bare blitt et mål og et poeng…

– Tålmodighet er det viktigste. Så må vi være effektive når vi får sjanser. Vi har spilt mot to tøffe lag. Hønefoss er jo seriefavoritter og vanskelige  å bryte ned. Førde borte er heller ikke lett.

– Hva kan du bidra med?

– Løpskraft og bakromstrussel. Forhåpentligvis skape noe på egenhånd. Jeg har spilt både vingback og angriper tidligere. Og jeg har kommet til et lag som har mye fint på gang. Jeg gleder meg til å vise meg fram på Sveum.

Vålerenga-spiller

Kevin er Oslogutt og spilte på Vålerenga 2 i 2. divisjon. Han trente med A-laget, men hadde kamparena på rekruttlaget. Det ble kun et par treningskamper samt noen bortekamper på benken for VIFs beste menn, før han valgte å reise «over dammen».

– Planen var å spille fotball og studere i USA. Jeg ville utvikle meg som fotballspiller og samtidig få en utdannelse, sier Kevin.

Han har spilt universitetsfotball på høyeste nivå for universitetet i Virginia. Enkelte av lagkameratene har fått proffkontrakter.

Dala Økonomi AS

Brumunddal fikk en henvendelse om at Kevin ville kombinere jobb som økonom og fotball. Han er alt i gang hos vår gode samarbeidspartner, Dala Økonomi AS. Husrom er også i orden.

– Fotballambisjoner?

– Bli kjent med laget, finne flyten og definitivt komme meg tilbake der jeg slapp før jeg reiste fra Norge. Jeg vet at jeg har nivået inne, men må også holde meg frisk og ha hodet på riktig plass…..

Kevin har far fra Nigeria og mor fra Kristiansand. Han fikk invitasjon om å delta på samlinger med aldersbestemte landslag i Nigeria, men reiste aldri på treninger der.

Spennende

Tilbake til Tore Fossum:  – Vi har jo kun sett Kevin på to  treninger. Han er som sagt hentet for at han skal styrke laget vårt. Han har bra fart og er god en mot en. Men vi må gi ham litt tid. Fortsatt har han litt jetlag. Han virker som en veldig hyggelig gutt. Det skal bli spennende å se hvordan han utvikler seg hos oss, sier treneren. Da henvendelsen kom, brukte Dala en drøy måned på å legge til rette med jobb og bolig. Forhåpentligvis en svært god «investering».

Første mulighet for A-laget er mot Hamkam 2 på Sveum på  mandag,

Kevin Ogudugu

Kevin i aksjon på Sveum. Foto: GT

Facebook
Twitter
LinkedIn