Ingen cupbombe, men god 2. omgang

NM 1. runde, SH-banen, Sveum:

Brumunddal – Raufoss 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Filip Brattbakk (straffe, 22), 0-2  Erik Frøysa (37), 1-2 Mikkel Gran Frankmo (62), 1-3 Jamal Deen Haruna (78) og 1-4 Andreas Østerud (90)

SAKEN OPPDATERES

Laget: Joachim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Arne Westgård,  Fredrik Liberg Berg, Jørgen Hårseth Holmlund, Mathias Sørum, Esten Grini, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Petter Skar.

Innbyttere: Mahad, Eivind Strand Osmo, Patrick Bergmann og Christian Høgset.

Gule kort Dala: Ingen

Dagens Dalagutt: Joachim Svendsberget

HØR HVA DAGENS DALAGUTT

Raufoss utnyttet medvinden på Sveum godt og var mange hakk bedre enn Dala i 1. omgang. Brattbakk junior – sønn til RBKs storskårer – ga gjestene ledelse på et korrekt straffespark midtveis i omgangen.  0-2 kom på heading etter corner. Hjemmepublikum mente at det var to strake hender i ryggen på en Dala-forsvarer,  men dommeren bestemmer og han mente at såpass fysisk kontakt er greit.

Raufoss styrte det meste. To langskudd var det nærmeste våre gutter kom. En kanon fra Mathias Sørum strøk krysset på feil side. Mikkel Gran Frankmo stilte siktet et par knepp for høyt.

Jevnere etter pause

Andre omgang ble mye bedre. Selv om Raufoss spiller et par divisjoner over Dala og var farligere foran mål, ble det virkelig liv i kampen da Mikkel justerte skuddfoten. Frisparket fra 20 meter smalt inn ved stolperota. Da var det spilt 62 minutter.

I kvarteret som fulgte hadde Dala bra trykk. Innbytter Mahad var svært nær utligning da han smelte til på en retur etter corner. Det knallharde skuddet ble stoppet på streken av hånda til keeper Lauvli.

Brumunddals spillere merket at det var en kamp med mye løping. På tampen ble det slitne bein. Og da sterke Haruna først tverendte og deretter fyrte av et kanonskudd i nettet, var håpet om utligning og ekstraomganger betraktelig mindre…

På overtid satte Østerud inn 1-4.

Trenerens kommentar

Dalatrener Jarl Andre Storbæk spilte 113 kamper for Raufoss i perioden 2000-2003. I 2021 var han toppspillerutvikler i Toten-klubben. Han oppsummerer kampen slik:

– Det  ble en tøff kamp mot et lag som ikke har vunnet på lenge. Så kom de hit og spilte på seg litt selvtillit. Vi fikk byttet litt og spart noen spillere. Det er bare å konstatere at vi er ferdige med cupen for i år. Elverum borte mandag er det viktigste…