Fra Sveum til Chicago

Mandag kl 17 starter høstsesongen. Mathias Sørum spiller årets siste kamp når Molde 2 kommer til Sveum. Junioren skal oppleve «The American Dream» de kommende tre årene.

Mathias Sørum i aksjon mot Sogndal 2. Foto: Stian Høgsveen.

Mathias har spilt så godt som samtlige minutter for Dala hittil i 2023, men om noen dager setter han kursen mot USA. Der starter et nytt liv på North Park University i Chicago.

– Jeg skal spille fotball og studere. Jeg sjekket litt på nettet for halvannet år siden, ble kontaktet av en agent og var på Lillestrøm på prøvespill i desember i fjor. Over 120 ungdommer viste seg fram på 7-8 lag.  Det gikk helt greit og etter hvert ble vi enige om Chicago. Den gangen visste jeg ikke at jeg skulle få fast plass på A-laget her.

 

Flere skandinaver

– Hva vet du om laget i USA?

– Jeg vet at det er flere svensker og nordmenn i troppen, folk fra Spania og Qatar og selvsagt mange fra USA.  Nivået er omtrent som midt på tabellen i 3. divisjon her. En ung svenske er trener og han har jeg snakket med.

– Hva er ambisjonene når du om tre år er ferdig med studiene?

– Selvsagt må jeg prøve å få en jobb. Men jeg vil også spille fotball. Det ender sikkert opp med at jeg kommer tilbake til Brumunddal. Jeg skal hit i sommerferiene og mister jo ikke kontakten med Dala. Jeg håper jeg kan være med her og trene, møte kompiser og ha det gøy.

– Men hvis det dukker opp en kjæreste kan det jo hende at du blir i USA…

– Det skjer ikke! Garantert!

 

OL-gull hjemme

Vi tipper mor og far setter pris på at garantien er publisert skriftlig på Dalas hjemmeside.

Foreldrene har begge vært aktive fotballspillere på toppnivå. Far Rune har spilt hundrevis av kamper for Dala og har også erfaring fra eliteserien med Hamkam. Mor Kristin Bekkevold Sørum har spilt for Fart, Dala og Raufoss. Hun ble norgesmester med Asker og vant OL-gull med Norge i 2000!

– Du har spilt samtlige kamper og knapt vært av banen denne sesongen. Hvordan har du opplevd det?

– Veldig morsomt! De nye trenerne har gitt meg muligheten og da har jeg prøvd å vise hva jeg er god for. Jeg føler at jeg har fått gjort det utover i sesongen.

– Hva er dine sterkeste sider?

– Jeg er kjapp. Trodde egentlig ikke det for et par år siden, men jeg er blitt raskere og raskere. Dessuten har jeg en grei fot.

– Og de svakeste?

– En mot en defensivt, men jeg har tatt en del steg der i år. Føler at jeg er blitt mye mer solid bakover og har sluppet til mindre på min side. Hjemme sier de hodespill. Der er det to som nok var litt bedre med hodet enn jeg er…, svarer Mathias. Foreldrene var bunnsolide forsvarere. Sønnen trives bedre lengre framme på banen.

 

Litt større enn Dala…

– Har mor og fars suksess vært et press?

– Nei, de har bare sagt at jeg skal ha det gøy med fotballen. At jeg skal gjøre det som jeg har lyst til. Det har heller vært hjelp enn press. Vi snakker om hva jeg er god på, hva jeg kan bli bedre til og hvordan jeg kan trene. Samtidig har jo fotballen utviklet seg litt siden de spilte, avslutter Mathias.

Han starter på et Universitet med over 3000 studenter og i Chicago bor det nærmere tre millioner innbyggere. Muligens er det ikke bare språket som er annerledes enn forholdene hjemme i Innlandets flotteste by…

 

P.S: De siste åra har brumunddølene Christian Lilleøen Ruud og Dorthea Mørkved Glorud begge studert og spilt fotball i USA,

 

Her er Mathias sin nye spillerprofil i USA

 

Facebook
Twitter
LinkedIn