Ferie på fjerdeplass

Etter en tung start på sesongen, har Dala levert mange gode prestasjoner. Og etter 2 x 2-0 på fire dager, kan gutta ta ferie på en velfortjent fjerdeplass.

Mikkel Gran Frankmo nettet to ganger mot Volda. Arkivfoto: Stian Høgsveen

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, SH-banen, Sveum:

Brumunddal – Volda 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mikkel Gran Frankmo (11), 2-0 Mikkl Gran Frankmo (42, straffe)

Laget: Joacim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Fredrik Liberg Berg,  Jørgen Hårseth Holmlund, Mathias Sørum, Christoffer Heier Solbakken, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Jørgen Nybu.

Innbyttere: Christian Høgset, Jørgen Hårseth Holmlund, Patrick Bergmann og Martin Snildal Nygård.

Gule kort Dala: Håkon Byrøygard Kvernvolden, Christian Høgset og Jørgen Hårseth Holmlund.

Dagens Dalagutt: Mikkel Gran Frankmo.

Kaptein Mikkel Gran Frankmo satte inn begge målene og ble kåret til dagens Dalagutt. Med unntak av stortapet mot Eidsvold Turn, har våre beste menn hatt en sterk periode. Det er også imponerende å komme tilbake med null baklengs i kampene etter det triste oppgjøret på Myrer.

Brumunddal hadde meget godt kontroll på Volda. Dagens gjester skapte knapt en målsjanse. Det gjorde heller ikke Hamkam 2 på onsdag. Strukturen sitter godt i de fleste kampene. Bak de 2-3 øverste lagene i avdelingen, er vi best.

Trenerens kommentar før ferien

Trener Jarl Andre Storbæk var svært fornøyd med spillergruppa etter Volda-kampen:

– Vi har gått fra 0-8 mot Eidsvold Turn til å avslutte vårsesongen med 4-0 og seks poeng. Da vi lå under med tre mål ved pause på Myrer – i det vi visste var en vanskelig bortekamp – ønsket vi å slippe til flere spillere. Vi kunne selvsagt fått en tidlig redusering, men de to neste kampene var viktigst. Gruppa har respondert meget bra. Det er en lojal og fin gjeng. Både mot Hamkam og Volda har det vært potte tett bakover. Da trenger vi ikke å tenke mer på resultatet fra Eidsvold. De aller fleste lagene vil slite der.

– Hva var hovedpunktene lørdag?

– Laget med stor L! Være positive. Og framsnakke hverandre. Gutta tar mer og mer ansvar på banen.  Og de har stadig mer eierskap til det vi driver med. Jeg ser at de tror på opplegget.

 – Men Dala har slått Volda klart i fire kamper. Dette er en enkel motstander…

-Helt uenig! Selv om det var en sterk avslutning mot et OK Volda-lag. Jeg synes det var sterkt å slå dem 2-0.  Volda er etter min mening et bra lag. De har et tydelig grunnspill. De har fine typer i ulike posisjoner som de spiller på. For eksempel en høy spiss. De har mange med gode pasningsføtter. Jeg er sikker på at Volda vil ta mange poeng i høst – til tross for at de ikke fikk til mye på Sveum. Jeg husker bare et skudd fra 20 meter som den eneste sjansen…

– Men Dala hadde flere – ikke minst ved kaptein Mikkel!

– Han var helt på grøten og ville ha flere mål. Både på 1-0 og straffen var han iskald og sikker. Det er deilig med spillere som kommer til skåringsposisjoner. Mikkel leverte en ny god kamp!

– Nybu og Haave Andersen har startet de siste kampene på topp. Kommentar?

– Jørgen og Markus setter høyt press sammen og hjelper resten av laget defensivt. De er forresten gode med presset både når vi skal ligge høyt og lavt. Vi har hatt framgang på dette området i de to siste kampene, svarer Jarl og avslutter:

– Vi skule hatt tre nye kamper i neste uke. Det blir feil med ferie i 14 dager nå. Samtidig blir et en velfortjent pause for spillergruppa. Vi får justert litt når vi setter i gang igjen og får tilbake skadede spillere etter ferien. Jeg håper at stort sett alle er klare til kampen mot Molde 2 14. august. Der har vi også noe å revansjere. Men først skal vært 4. divisjonslag i aksjon mot Toten 7. august. Det kan bli en spennende og morsom høst!

lDobbelt Mikkel

Dala tok ledelsen alt etter 11 minutter. Et langt innkast fra Håkon  ble stusset videre fra Fredrik og inn foran mål. Der prikket Mikkel elegant inn 1-0. Velplassert helt nede ved stolperota.

Mikkel økte ledelsen til 2-0 på straffespark like før pause. Keeperen gikk til venstre. Vår mann satte ballen sikkert ned til høyre… Straffesparket kom etter et massivt press og mange dødballer på rad. Til slutt ble Jørgen Holmlund ble felt. Dommeren var ikke i tvil og pekte på merket 11 meter fra mål…

53 min. Meget godt Dalaspill. Mikkel fikk avslutte fra 14 meter, men en Voldaforsvar klarte å blokkere til corner.

81 min. Voldas største sjanse. Men før spissen fikk avsluttet fra fem meter, klarte en av våre gutter å takle til corner.

Like etter var det Dalas tur.  Fint spill. Mikkel avsluttet fra drøye 20. Skuddet før rett over krysset.

Da er det bare å si: Riktig god ferie!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn