Erik – en av Hamkamgutta som ønsket seg blå shorts

Søndag kl 13 skal Erik Sagstuen Nysæther og Dalas beste menn spille mot Raufoss 2. Erik er en av fem lovende HamKam-ungdommer som har valgt Sveum som hjemmebane i 2024. 

Les mer om hva høyrebacken sier om søndagens kamp nederst i saken. Erik er fortsatt bare 17 år. Bursdag har han først 28. august. Han kom til Dala i yngre alder enn Kristian Eriksen, men det er ingen tvil om at han har de samme drømmene:

– Klart jeg vil spille på høyest mulig nivå.  Kristians historie er fantastisk. Oppturen startet jo her på Sveum. Han viste at det er mulig. Vi fem som er i A-stallen,  skulle ikke satses på mer i HamKam. Vi forsto at det ikke ville bli mye spilletid på 2. laget – og jeg hadde lyst på seniorfotball. Da vurderte jeg ulike løsninger i Hamarområdet.  Mye spilletid og et godt opplegg, var viktigst. Kort sagt: Jeg ønsket å spille på et lag som hadde ambisjoner og fortsatt et litt proft opplegg. Akkurat det har jeg funnet i Brumunddal, sier 17-åringen.

Narves kommentar

– Erik er stødig bakover.  Han er rask, har en kraftig motor og er god med ballen. I tillegg har han godt fotballhode. Jeg vil også trekke fram at han er treningsvillig, alltid til stede og aldri skadet. Derfor har han hatt en veldig fin utvikling gjennom vinteren, sier Dalas-trener Narve Solvoll.

Høyrebacken liker offensiv fotball og trekker fram internasjonale teknikere som forbilder:

For eksempel Alves fra Barcelona-karrieren. Men han liker også driblekanter som Neymar og  Messi.

– Hva er dine styrker?

– Jeg vil være med offensivt og skape sjanser. I I forsvar klarer jeg meg bra en mot en. Jeg tror at jeg klarer å ta ut motspillere som vil drible og løpe mye, svarer unggutten. Han er 1,75 meter høy, lett i kroppen og har hurtige føtter.  De fire andre fra Hamkam er: Lucas Holmlund, Fredrik Rasmussen-Dalen, Emil Nordeng og Julian Høsøien.

– Hvordan trives du med blå shorts i stedet for grønn?

– Fargen er fin og jeg har det veldig bra i min nye klubb. Jeg likte miljøet alt i vinter. Opplegget er bra. Vi har fått en kjempestart på sesongen hittil. Det ser ut til at vi er i gang med noe virkelig bra.

Vi har en forholdsvis ung spillergruppe som holder sammen. Også er det fint med rutine fra gutta som har vært her lenge. Vi unge kan lære mye av dem.

 

Søndag klokka 13 kommer Raufoss 2

Brumunddal har full pott etter to kamper og ligger på tredje plass i 4. divisjon. Raufoss 2 er nummer to med sju poeng på tre kamper. Kolbu/KK topper med tre seire av tre mulige. (Kolbu/KK spiller  en ny kamp fredag kveld)

– Det kan bli en bra match mot Raufoss, selv om vi aldri vet hva slags mannskap 2. lagene kommer med. Jeg er sikker på at det blir en annerledes kamp enn mot Toten for en uke siden. Lange spark og knallharde dueller, er ikke det jeg liker best. Nå gleder jeg meg til en ny hjemmekamp. Og håper det blir folksomt på Sveum søndag klokka 13!

Tabellen!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn