Dalas blideste kunne smile enda bredere

Brumunddal – Valdres 10-1 (5-0)

NM 2.. kvalikrunde, Sveum

1-0 Mikkel Gran Frankmo (2, straffe), 2-0 Markus Haave Andersen (6), 3-0 Markus Haave Andersen (20), 4-0 Eivind Strand Osmo (28), 5-0 Markus Haave Andersen (30),  6-0 Eivind Strand Osmo (47), 7-0 Fredrik Liberg Berg (62), 8-0 Christian Høgset (69),9-0  Christian Høgset (71), 10-0 Patrick Andre Bergmann (85) og 10-1 Thomas Sørbøen (89).

Laget: Joachim Svendsberget (ut 67), Håkon Byrøygard Kvernvolden, Jørgen Hårseth Holmlund (kaptein) (ut 67), Patrick André Bergmann (debutant), Arne Leonard Rojas Westgaard, Fredrik Liberg Berg, Mahad Abdi Abdilahi (ut 46), Mikkel Gran Frankmo, Eivind Strand Osmo, Markus Haave Andersen (ut 46) og Petter Skar (ut 67).

Innbyttere: Asgeir Spigseth (inn 67), Christian Høgset (inn 46), Mathias Sørum, Torgeir Strand Osmo (inn 67), Mathias Nilsen Hjemsæter (inn 67) og Noah Evensen Volden (inn 46).

Vårkulda satte sitt preg på Sveum, men spillet på banen varmet hjemmelagets publikum. 10-1 er bra etter en cupkamp. Klubbens leder Helmer Almerud  trippet nervøst rundt før kampstart. «Vi trenger en seier  og pengene fra 1. runde!» 50.000 kroner er verdt å ta med seg. Og seieren kom. Ikke minst takket være Markus Haave Andersen. Tre mål og en felling som førte til straffespark  i løpet av 45 minutter, er uansett motstand imponerende. Det brede gliset var enda bredere enn vanlig….

–  Det er nok første gang jeg lager så mange mål i en tellende A-kamp. Jeg må si meg brukbart fornøyd med det. Deilig å kjenne at kroppen fungerer skikkelig og godt å være med på laget igjen, sa Markus, mens han så at lagkameratene   fortsatte med det samme gode spillet etter pause.

Markus har slitt med skader. Først en lyskestrekk som var mer avansert enn det man trodde og så helt på slutten i fjor en strekk på framsida av låret.

– Helt frisk nå?

– Ja, det går overraskende bra. Så jeg får bare jobbe videre og krysse fingene for at det fortsetter sånn.

– Hva betyr en sånn utklassing foran seriestarten mot Hønefoss 2. påskedag?

– Det skaper sjøltillit både hos oss om skårer, men også hos laget. Det vi trener på gjenspeiler seg i kampen. Vi får sett igjen mye som vi har øvd på både denne uka og tidligere. 10-1 skaper en boost i hele laget.

– Nytt trenerteam i år. Fornøyd?

– Jeg synes vi får tydelige tilbakemeldinger. Hver rolle får konkrete instrukser som vi skal  gjøre, enten en er forsvarer, midtbane eller spiss. Det gjør at både for meg og medspillerne. Vi vet hva vi skal forholde oss til. Vi har jo spilt 3-5-2 før, men jeg synes det er mer tydelighet nå, avslutter Markus.

Kort om kampen

Før det har gått ett minutt har Eivind først et skudd over fra 14 meter. Så blir Markus spilt gjennom og felles klart av keeper. Mikkel er sikker fra straffemerket.

Etter fem minutter får Markus en ny mulighet i feltet. Han fyrer løs. Knallhardt i tverrliggeren og så vidt innenfor streken.

Etter 20 minutter nytt Markus-mål. Kontring. Lillebror Haave Andersen vender med ballen i feltet og skårer sikkert.

Eivind Strand Osmo trives i sin offensive rolle. I det 28. minutt dribler han seg innover i feltet og curler ballen i mål  ved lengste stolpe.

Og målrushet fortsatte. Like etter lager Markus sitt tredje mål. Kontant i nettet fra 8-10 meter.

Dala-trykket fortsatte ut omgangen. Blant annet med et Jørgen Holmlund-skudd nesten i krysset, men dessverre i stolpen og ut.

I pausa hadde Helmer roet nervene: «Nå tror jeg det blir seier….»

2. omgang fortsatte som den første. Mange av Dalas mål kom etter flott spill. Valdres hadde knapt en eneste målsjanse før de skåret trøstemålet rett før slutt.