Dala nærmest seieren på Funnefoss

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, Funnefoss gress:

FUVO – Brumunddal 0-0 (0-0)

Laget: Asgeir Spigseth, Kasper Nordsveen,  Håkon Byrøygard Kvernvolden,  Fredrik Liberg Berg,  Jørgen Hårseth Holmlund, Mathias Sørum, Christian Høgset, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Patrick Bergmann og Eivind Strand Osmo.

Innbyttere: Torgeir Strand Osmo og Noah Evensen Volden.

Gule kort Dala: Asgeir Spigseth og Mikkel Gran Frankmo.

 

Et reservepreget Dala klarte 0-0 borte mot FUVO. Trener Jarl Andre Storbæk er fornøyd, selv om seiersrekka ble brutt.

– Vi var nærmest seieren, så vi ser fram til å spille kamp igjen kommende helg. Vi var godt forberedt.  Det er tilfeldigheter som avgjør at det ikke ble mål, kommenterer Jarl Andre.

FOTOTEKST: Mikkel og Mahad hadde nok en gang god kontroll. Bildet er fra Sogndal-kampen. Arkivfoto: Stian Høgsveen.

Brumunddal mangle tre av spillerne som har spilt mest den siste tida. Keeper

Joachim Svendsberget, forsvarer Arne Westgård og spissen Markus Haave Andersen. I tillegg er kaptein Esten Grini fortsatt skadet. Mest spenning var det knyttet til debutanten i mål. Asgeir Spigseth leverte en meget god innsats og holdt buret rent, selv om det ble et gult kort:

Krevende

– Det var en krevende match å spille, men jeg sitter igjen med en god følelse etter kampen. Jeg fikk god hjelp. Vi er solide bakover og rydder unna det som trengs. Å holde nullen var et av målene mine før kampen og det lyktes vi med. Et annet fokus før kampen har vært det å ta plassen sin foran mål. Jeg ville være aktiv og det er krevende mot et lag som er såpass duellsterke som FUVO. I tillegg er hjemmelaget godt vante med det ujevne gressteppet.

– Men det ble en advarsel…

– Situasjonen med det gule korte skjønner jeg ikke så mye av, ballen får en rar sprett også treffer den magen og armen som er inntil kroppen. Da ville det iallfall vært et rødt kort eller ikke ett frispark i det hele tatt, avslutter Asgeir.

Jarl André Storbæk skryter voldsomt etter debuten, skriver HA.. Han er full av lovord for sin nummer 32. – Han var kanongod. Rolig som skjære på tunet. Som alle andre fra Alvdal. Han er trygg med beina og rydder opp i feltet, sier Storbæk til avisas nettside.

Temmet Preben

Stopper Håkon Kvernvolden regnet med et vanskelig oppgjør på bortebane: – Kampen blir som forventet. Tøffe dueller, lange baller og lite fint spill etter bakken. En slik kamp krever mye av hele laget, og vi lykkes godt med det.

– Dere klarte å temme fjorårets toppskårer for Brumunddal, Preben Finstad-Hemma….

– Jeg synes vi følger kampplanen godt og er lojale til den i samtlige 90 minutter. Det gjør at jeg føler vi har god kontroll på både det Preben og resten av FuVo kommer med på en humpete og hard gressbane. Det er alltid godt å holde nullen og det er en bekreftelse på at vi gjorde ting riktig i dag.
Vi hadde flest sjanser og klarer å skape farligheter fremover. Selvfølgelig hadde det vært optimalt med tre poeng i dag, men alt i alt er uavgjort godkjent, avslutter Håkon.

Facebook
Twitter
LinkedIn