5-1 og seier som varmet!

Florø var klart best og ledet 0-1 ved pause i solsteken på Sveum. Så fulgte Dala opp med sesongens beste omgang. Fem mål, knakende flott spill og mye moro! Denne seieren var viktig og varmet alle som er glade i Dala. Lagseier! Og mest av alle imponerte Mikkel Gran Frankmo med hat trick.

Brumunddal – Florø 5-1 (0-1)

Mål: 0-1 Liam-Alexander Jacobsen Høyvik (26), 1-1 Mikkel Gran Frankmo  (straffe, 51), 2-1 Mikkel Gran Frankmo (58), 3-1 Jørgen Hårseth Holmlund (62), 4-1 Petter Skar (86) og 5-1 Mikkel Gran Frankmo (90).

Laget: Joachim Svendsberget, Kasper Nordsveen, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Arne Westgård,  g Berg, Jørgen Hårseth Holmlund, Mathias Sørum, Esten Grini, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Patrick Bergmann.

Innbyttere: Petter Skar,  Christian Høgset og Noah Evensen Volden.

Gule kort Dala: Mahad.

Dagens Dalagutt: Mikkel Gran Frankmo.

Dala åpnet friskt og burde tatt ledelsen. Muskelbunten Patrick Bergmann klarte ikke å sette sjansen. Så fikk  gjestene fra Florø et klart overtak og styrte kampen. Liam-Alexander Jacobsen Høyvik sørget for 0-1 etter 26 minutter. Først helt på tampen av omgangen kom Dala tilbake og trykket på for utligning.

– Vi fikk gjort noen justeringer i pausa, sier Jarl Andre Storbæk. Trenerduoen og spillerne må har gjort en god jobb i garderoben. For 2. omgangen var det klasse over.

Suveren andreomgang

Brumunddal kom høyere opp i banen, spilte kjapp og presis fotball. Og ikke minst: Nå satte gutta sjansene. Etter fem minutter avanserte stopper Arne Westgård i stor fart langt inn på Florøs banehalvdel. Han spilte fri Markus Haave Andersen. Vår nummer 7 sendte ballen forbi  keeper og kunne satt den direkte i mål, hvis han ikke hadde fått en liten trøkk, mistet balansen og gikk i bakken. Gjestene protesterte voldsomt, men dommerens avgjørelse var korrekt. – Ingen tvil. Jeg hadde skåret hvis jeg ikke hadde blitt felt, sier Markus.  En uttalelse som støttes av Hamkam og Norges gamle storskårer, Pål Jacobsen. Nå er han sportsjournalist og  sto bak mål. Pål var heller ikke i tvil om at det var straffe. Mikkel Gran Frankmo var sikkerheten selv fra straffemerket.

Fem på 45…

Skåringen ble starten på et fyrverkeri av en omgang. 2-1 kom på et flott angrep. Mikkel avsluttet på direkten  med venstrefoten   fra 13-14 meter. Mer presist kan det ikke gjøres. Pasning: Markus Haave Andersen.

Florø var både tøffe og farlige på dødballer. Men avslutningene var sjelden i nærheten av mål. Nærmest utligning var gjestene på et skudd fra 30 meter som smal i tverrliggeren. Heldigvis spratt ballen ut på banen igjen…

3-1 var kanskje det peneste av flere pene Dala-mål. En mislykket Florø-tunnel endte med en Dala-kontring i 110 km/t. Markus kommer seg til dødlinja slår mot motsatt side og der er Jørgen Hårseth Holmlund. Han setter ballen knallhardt i kassa!

Patrick hadde en ny mulighet  etter 81 minutter. Han lurte offside-fella og kom alene med keeper. Lobben ble litt for løs.

Så var det innbytter Petter Skars tur. Nytt gjennomspill – denne gangen fra Patrick. Alene med keeper skåret unggutten med et hardt skudd. Dette var Petters første seriemål for Brumunddals A-lag.

Dala fikk mer og mer plass. Da blir det lettere å lykkes. 5-1 på overtid kom  etter klikk-klakk-spill og et nytt Mikkel-skudd på direkten. Vår nummer 77 hadde all grunn til å juble.

Trenerne hadde gjort noen justeringer denne gangen. Hattrick-Mikkel kom høyere i banen. Jørgen ble flyttet ut på kanten. Og Patrick  startet på topp. Samtidig var Markus som vanlig veldig bevegelig. Taktikken lyktes i sommervarmen. Så får vi se hva som skjer i neste kamp….

Kapteinen skadet

I sluttminuttene kom Esten Grini på et langt løp. Han kjempet for å få lagt inn. Dessverre endte han i kunstgraset og ble liggende. – Litt usikker på hvor alvorlig skaden i ankelen er. Akkurat nå er det vondt å gå, men heldigvis ikke hovent. Håper på en sjekk i morgen, men det blir helt sikkert et par dager i ro, sier kapteinen. Esten la ned en stor jobb på vår midtbane.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn