3×3 og nå sitter seierssangen!

«Dalagutt hei! Dalagutt hei! Dalagutt hei! hei», runget gjennom garderoben på Sveum etter den tredje trepoengeren på rad.  Og den litt småfrekke seierssangen foran ropet ble framført med full styrke.  Brumunddal har funnet formen. 3-0-seieren burde nok vært enda større….

Alle foto: Stian Høgsveen.

Norsk Tipping Ligaen, avd. 2, SH-banen, Sveum:

Brumunddal – Sogndal 2 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Eivind Strand Osmo (30), 2-0 Markus Haave Andersen (40) og 3-0 Eivind Strand Osmo (78)

Laget: Joachim Svendsberget, Håkon Byrøygard Kvernvolden, Arne Westgård,  Fredrik Liberg Berg,  Berg, Jørgen Hårseth Holmlund, Mathias Sørum, Christian Høgset, Mahad, Mikkel Gran Frankmo, Markus Haave Andersen og Eivind Strand Osmo.

Innbyttere: Petter Skar,  Patrick Bergmann, Martin Snildal Nygård  og Noah Evensen Volden.

Gule kort Dala: Ingen.

Dagens Dalagutt: Mahad.

Det var to formlag som møttes i solsteiken på Sveum lørdag ettermiddag. Sogndal hadde ikke tapt på fire kamper. Dalas beste menn sto med to strake. Brumunddal kunne tatt ledelsen alt etter fem minutter – og misset flere fine sjanser. Sogndal hadde knapt en mulighet i løpet av hele kampen. Likevel viste vestlendingene at de er lovende og gode fotballspillere. Spesielt  i perioden  mellom 45 og 75 minutter.  I varmen som var på Sveum lørdag – spillerne må ha følt at det var minst 50 grader på kunstgraset – var det svært vanskelig å holde de samme presset og løpskraften i 2 x 45.  Men velig mye var bra mot saftbygdas kommende stjerner….

God kontroll

Forsvarsspillet var meget bra. Hele laget jobber godt sammen. Det er både solid og kontrollert. Gledelig er det selvsagt at keeper Svendsberget holdt nullen.

Spillerne jobber mye på trening for å få formasjoner og spill til å sitte. Grunnspillet blir bare bedre og bedre. Kjemien mellom vingbackene, indreløperne og spissene, er i ferd med å bli veldig god.

Tre skåringer er selvsagt godkjent, men det kunne vært enda flere hvis gutta ikke hadde brent så mange sjanser.

Målene:

1-0 kom etter halvtimen. Vi har ikke verdens største og sterkeste spisser, men de er kjappe og smarte. Markus og Eivind lurte offsidefella. Eivind kunne avslutte med en lur lobb.

2-0 rett før pause var Mahads fortjeneste. Han løper og løper og trykker til i duellene. Mahad vant duellen høyt oppe på Sogndals banehalvdel, og spilte fri Markus. Lillebror Haave Andersen gjorde en kropsfinte før han plasserte ballen sikkert i mål helt nede ved stolperota.

3-0 var retur etter kampen. Eivind sto på 20 meter, ladet børsa og traff på riktig sted. Ikke verdens hardeste skudd, men velplassert. Stang inn og keeper var utspilt.

Nærmest 4-0 var Håkon Kvernvolden i sluttminuttene. Kvernas avslutning etter en dødball smalt i tverrliggeren.

Dagens Dalagutt

Juryen kåret Mahad til Dagens Dala-gutt. Veldig fortjent. Han løp og løp og løp. Kjempet og kjempet. Helt til kreftene tok slutt. Mahad var ute av laget i starten av sesongen. Da ramadan var over, tok  han skikkelig tak i treningen. Kjørte ekstra økter. Mahad ville gjenerobre plassen på midtbanen. Når vi spør om årsaken til lagets oppsving, trekker han fram hele gruppa:

– Vi har bra lagmoral. Gutta støtter hverandre. Vi hadde god kontroll, ligger riktig og fighter ganske  bra, sier Mahad. På bildet under ser vi ham klar til å sette inn en ny tøff takling….

Eivind jubler for 3-0. Lagkameratene gratulerer.

Hør hva tomåls-skårer Eivind Strand Osmo sa etter kampen. TRYKK HER!

Facebook
Twitter
LinkedIn